Adres en Route

Openingstijden

Echografie

Hoe werkt echografie bij de fysiotherapeut

Het apparaat bevat een probe of transducer. Dit is het kleinere apparaat wat op het lichaam geplaatst wordt wat de geluidsgolven uitzendt en de reflecterende informatie doorstuurt naar een computer, zodat er een beeld gevormd kan worden. Het voordeel van deze beeldvormende techniek is dat de therapeut precies weet wat er zich binnenin je lichaam af speelt. Een voorbeeld hiervan is dat de therapeut dan weet of er een verkalking in de schouderpees zit of niet. Dit is belangrijk wanneer men bijvoorbeeld shockwave therapie zou overwegen. “Daar waar de klassieke fysiotherapeutische testen van het bewegingsapparaat (soms) te kort schieten, is echografie in onze praktijk inmiddels niet meer weg te denken voor accurate en efficiënte diagnostiek.”

Bij welke klachten gebruikt de fysiotherapeut echografie?

De fysiotherapeut kan de behandeling gebruiken bij:

   • een spierblessure;
   • een peesblessure (bijvoorbeeld bij een gescheurde pees of bij een verkalking);
   • een slijmbeursontsteking;
   • verrekking of scheuring van gewrichtskapsel of banden;
   • onderzoek naar cystes;
   • het trainen van de rompstabiliteit bij lage rugklachten. Echografie wordt hierbij gebruikt als hulpmiddel bij het leren aanspannen van de juiste spieren in de onderste rompregio

Gecertificeerd: musculoskeletale echografie

  

Onze diversiteit aan specialistisch aanbod verhoogt de kwaliteit van onze zorg. Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen?