• Fysio Xperience, Fysiotherapie Nijdam was erbij!

  • Op een geheel creatieve manier bezochten Jelle en Astrid het innovatiefestival over gezondheid en technologie voor de fysiotherapie. Veel onderwerpen kwamen aan bod. Een boeiend onderdeel ging over de nieuwste ontwikkelingen t.a.v. testen voor hardlopers. Metingen worden bijvoorbeeld uitgevoerd via sensoren op het lichaam. Daarnaast wordt geanalyseerd hoe blessures ontstaan. Looptechniek en andere factoren zoals stress, temperatuur, gewicht, bloeddruk kunnen hiervoor bepalend zijn.

    Verder werd MIJN ZORG APP geïntroduceerd. Deze persoonlijke app helpt je om in beweging te blijven en maakt je bewust van je leefpatroon. Ook kan je in deze app je oefeningen zetten, pijnscores plaatsen, en je afspraken en patiënteninformatie bijhouden. Je klacht wordt uiteengezet en inzichtelijk gemaakt.

    HOLOMOVES kwam ook aan bod. Deze presenteerde de nieuwste vorm van het aanbieden van oefenstof.
    Op virtuoze wijze waan je je in een 3D-wereld. Hierin word je uitgenodigd om je in de vorm van verschillende 3D games te bewegen.

    Tenslotte werd stil gestaan bij het belang van een gezonde levensstijl om klachten te verminderen of voorkomen. Hierbij kan gedacht worden aan gezonden voeding, beperkte stress, en voldoende ontspanning en slaap.