• Interview Renske Kramer Fysiotherapie Praktijk Nijdam Bergen

  • Vorige week had ik een gesprek met Renske over haar gedrevenheid als fysiotherapeut. Toen ik haar vroeg hoe ze bij Praktijk Nijdam terecht is gekomen antwoordde ze vol enthousiasme: als stagiaire. Renske is in 2015 afgestudeerd aan de Hogeschool van Amsterdam als fysiotherapeut. Haar stagebegeleider was toen Benjamin, de huidige praktijkeigenaar. Nu we een aantal jaar verder zijn is Renske bijna afgestudeerd als Master in de Geriatrie.  

    Renske merkt op dat de ‘'reguliere'’ fysiotherapie behandeling voor de doelgroep geriatrie soms niet voldoende is en dus minder goede resultaten oplevert. Vaak zijn er cognitieve en fysieke problemen waar je in je behandeling op af moet stemmen. Daarnaast moet je goed rekening houden met voeding en medicatie. Zo is bijvoorbeeld de juiste voeding belangrijk voor een goede spieropbouw. Specifieke aan huis behandeling hoort bij deze groep. Je moet je behandelingen zo functioneel mogelijk houden. Ook uit wetenschappelijk oogpunt geeft dit een beter resultaat.  

    Vanuit de Master en de vraag naar gespecialiseerde fysiotherapeuten heeft Renske zich ook aangesloten bij Parkinsonnet en Netwerk Orthopedie. Een meerwaarde hierbij is het overleg met collega’s of neurologen. We bespreken nieuwe ontwikkelingen en presenteren voor elkaar.  

    Interview door Ilse Boontje, 2019.