• Interview met Sem Rezelman

 • 1. Sem, leuk dat je stage komt lopen! Kun je kort vertellen wie je bent?

  Dankjewel! Mijn naam is dus Sem, ik ben 23 jaar en ik kom uit Alkmaar. Momenteel zit ik in mijn derde jaar van de opleiding fysiotherapie aan de Hogeschool van Amsterdam. In mijn vrije tijd ben ik veel bezig met sport: hardlopen, fitness en daarnaast geef ik nog personal training. Maar in mijn vrije tijd ga ik ook gerust in het zonnetje op het terras een biertje drinken. Als persoon ben ik denk ik een open en eerlijk persoon. Ik ben altijd wel vrolijk en ben behulpzaam.

  2. Hoe ben je op het idee gekomen om bij ons stage te gaan lopen?

  In het eerste jaar van de opleiding doe je een tweedaagse snuffelstage om kennis te maken met het vak fysiotherapie. Deze stage heb ik toen bij Fysiotherapie Bergen gedaan en heb daar goede herinneringen aan over gehouden: veel verschillende specialisaties en een heel open team/praktijk. Mijn voorkeur was dus onder andere deze praktijk en daar werd ik gelukkig geplaatst.

  3.  Je hebt een aantal weken stage erop zitten, hoe bevalt het tot nu toe?

  Het bevalt tot nu toe super goed. Het is vooral leuk om alles in de praktijk te brengen/zien wat we op de opleiding leren. Zeker na corona waarin de lessen en lesstof beperkter was is het nu fijn om weer de praktijk in te kunnen. Het contact met mensen maakt het leuk, iedereen is natuurlijk verschillend en dat maakt het afwisselend. De dagen vliegen voorbij!

  4. Heb je vanuit de opleiding specifieke taken of opdrachten meegekregen?

  Vanuit de opleiding is de opdracht om vooral te focussen op het doen van de intake/anamnese en me hierin te ontwikkelen. Zelf heb ik ook als doel om het lichamelijk onderzoek na de intake te verbeteren. Qua oefentherapie zit ik er al beter in door mijn achtergrond als personal trainer, dit gaat met goed af. Tot slot hoort het doen van de verslaglegging in de dossiers er natuurlijk bij en zal ik hierin moeten oefenen.

  5. Wat hoop je in deze stage te leren of te ontwikkelen?

  Wat ik vooral hoop te ontwikkelen is dat ik zelfstandiger kan worden in behandelen. Hierdoor moet ik meer vanuit eigen gedachten en kennis kunnen werken, wat natuurlijk uiteindelijk ook zal moeten in het vak fysiotherapie. Daarnaast zou ik graag vanuit een goed lichamelijk onderzoek zelf een behandelplan kunnen starten.

  6. Wat gaan wij van jou leren of onthouden?

  Haha, lastige vraag! Maar ik denk dat jullie mij zullen onthouden door mijn spontane manier van omgaan met de patiënten, de persoonlijke benadering en dat ik altijd vrolijk binnen komen lopen.

  7. Zijn er bepaalde dingen je opgevallen de afgelopen weken?

  Wat het meeste is opgevallen is dat er zoveel specialisaties zijn en dat jullie ook gerust doorverwijzen naar een collega als jullie denken dat de patiënt daar beter op de plek is. Mooi dat jullie dus als het ware jullie ‘ego’ daarvoor opzij zetten.

  8. Hoe zie je jezelf als fysiotherapeut over een aantal jaar?

  Ik denk dat ik als fysiotherapeut altijd zal werken vanuit de persoonlijke en empathische aanpak, maar natuurlijk vanuit een goed fundament van kennis en literatuur.