Adres en Route

Openingstijden

Masterdiploma is binnen!

Na 3 jaar hard werken aan de SOMT University of Physiotherapy in Amersfoort heeft Jelle vorige maand zijn masterdiploma sportfysiotherapie mogen ontvangen. 

De studie bestond uit 9 modules. In elke module stond een lichaamsregio en een specifieke sport centraal, waarbij theoretische lessen werden afgewisseld met praktijkonderwijs. De lessen werden gegeven door docenten die naast het werk als fysiotherapeut ook werkzaam zijn als wetenschappelijk onderzoeker. Het theoretisch deel bestond uit onderwerpen als klinisch redeneren, inspanningsfysiologie, trainingsleer, analyseren van (sport) bewegingen en motorisch leren. Al snel werd tijdens de studie duidelijk dat wetenschappelijk onderzoek een belangrijk onderdeel in de lessen zou zijn. Tijdens de praktijklessen werd de opgedane kennis praktisch verwerkt aan de hand van onder andere sportclinics. Ook werden sport specifieke casuïstieken besproken waarbij er op de gemaakte keuzes van onderzoek en behandeling werd gereflecteerd. 

In het laatste jaar werd toegewerkt naar de masterproeven (eindexamens) en het schrijven van een masterthesis over de invloed van sportblessures op wendbaarheid. 

De masterproeven bestonden uit het verdedigen van de masterthesis en een eindassessment aan de hand van een sport specifieke casus; een handbalster met schouderklachten. 

Nu de studie klaar is kijkt Jelle er naar uit om zich de komende jaren binnen het vak sportfysiotherapie verder te ontwikkelen. Op dit moment is Jelle lid van het netwerk sport van Beweegzorg Noordwest, waarin nauw wordt samengewerkt met andere sportfysiotherapeuten, sportartsen en sportorthopeden. 

Met het behalen van het masterdiploma is Jelle gespecialiseerd in preventie en behandeling van (complexe) sport gerelateerde zorgvragen. Mocht u (voor een sportblessure) een afspraak willen maken, dan kunt u contact opnemen met de praktijk via 072-5816700, info@fysiotherapiebergen.nl of langskomen bij de balie van Fysiotherapie Bergen.