Adres en Route

Openingstijden

Nieuwe collega stelt zich voor

Frithjof de Jong

Ik ben Frithjof de Jong, woonachtig met mijn vriendin in Alkmaar, maar 31 jaar geleden geboren in het mooie Bergen. Vanaf jongs af aan ligt mijn passie bij hockey. Na alle eerste jeugdteams te hebben doorlopen op AMHC Alkmaar, ben ik direct doorgestroomd naar heren 1, waar ik uiteindelijk zes jaar in heb gespeeld. Daarna in totaal vijf jaar bij SCHC (1) en Huizen (4) gehockeyd, waarna ik in 2020 weer teruggekeerd ben op het oude nest. Hier speel ik nog steeds met veel plezier in heren 1 en geef ik daarnaast een keer in de week training aan dames 1. In mijn vrije tijd drink ik graag een biertje met vrienden, of kijk ik veel sport op tv. De wedstrijden van PSV mogen in ieder geval niet ontbreken.

Eind 2016 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut aan Thim van der Laan in Nieuwegein, waarna ik in 2019 ook de cursus Dry Needling heb behaald, wat een welkome aanvulling bleek om lichamelijke klachten effectief en zo snel mogelijk te behandelen. Van 2017 tot eind 2019 heb ik gewerkt bij een praktijk in Blaricum en van 2020 tot 2022 heb ik twee jaar als zelfstandige gewerkt. Met deze ervaring ben ik afgelopen augustus met veel enthousiasme gestart bij Fysiotherapie Bergen.  

De manier van werken binnen deze praktijk spreekt mij erg aan, omdat er sprake is van een multidisciplinaire samenwerking, wat een perfecte omgeving is om patiënten optimaal te begeleiden. Hierbij is het contact met de client voor mij van essentieel belang. Mijn visie is om elk individu de meest complete behandeling te geven en te ondersteunen en het beste in zichzelf naar boven te halen.  

Ik hoop mezelf binnen deze praktijk met name te ontwikkelen tot een veelzijdige fysiotherapeut, waarbij ik er de komende tijd nog meer achter kom waar mijn interesses met name liggen. Ik ben te herkennen aan mijn rustige, eerlijke en spontane omgang met cliënten.  

In de komende jaren hoop ik me ook verder te ontwikkelen, waarbij ik me in eerste instantie wil gaan focussen op de onderste extremiteiten (heup, knie, enkel) en echografie. Tevens zal de multidisciplinaire aanpak binnen de praktijk ervoor zorgen dat ik veel van mijn collega’s kan leren.