Adres en Route

Openingstijden

Oedeemtherapie

LBinnen de oedeemtherapie zijn er verschillende behandelingsvormen:

Manuele lymfdrainage: Manuele lymfedrainage is een specifieke massagetechniek die gericht is op verhoging van de transportcapaciteit van het lymfestelsel. Door gebruik te maken van bepaalde (specifieke) handgrepen kan het vocht verplaatst worden naar gebieden in het lichaam waar het lymfesysteem nog intact is zodat het daar vandaan in de circulatie/bloedsomloop kan worden opgenomen.

Compressietherapie: Door middel van het aanleggen van bandages/zwachtels wordt van buiten af een continue druk aangebracht die het uittreden van vocht tegengaat en de afvoer van lymfe ondersteunt. De bandages worden aangelegd als er nog geen stabiele situatie in de waterhuishouding is bereikt. Wanneer de omvang van de arm of het been stabiel is, kan een therapeutische elastische kous worden aangemeten.

Oefentherapie:

  1. Oefeningen ter oedeemreductie. Door gebruik de maken van spierpompfunctie verbeteren we het transport van oedeem.
  2. Lymfoedeem ontstaat o.a. na operaties of bestralingen. Oefeningen om bewegingsbeperkingen en spierkracht te verbeteren zijn dan zinvol.
  3. Oedeem door spataderen of andere veneuze problematiek heeft baat bij gerichte oefentherapie.

Lymfetaping: Hierbij wordt gebruik gemaakt van een specifieke tape die een liftende werking heeft. Hierdoor kan de onderhuidse circulatie verbeteren en de afvoer van lymfevocht bevorderd worden.

Ademtherapie: Specifieke oefeningen met betrekking tot uw ademhaling verbeteren de afvoer van (lymfe)vocht.

Aangesloten: Nederlandse vereniging voor Fysiotherapie binnen de Lymfologie en Oncologie

Onze diversiteit aan specialistisch aanbod verhoogt de kwaliteit van onze zorg. Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen?