Adres en Route

Openingstijden

Overzicht Specialisaties

Specialisaties & Werkwijze

manuele therapie fysiotherapiebergen

Manuele Therapie

Onze manueel therapeuten behandelen in de meeste gevallen wervelkolom gerelateerde klachten, zoals nek en lage rugklachten. Een manuele therapeut onderscheidt zich door diagnostiek en verschillende mobilisatie technieken. Het doel van mobiliseren of manipuleren is gericht op het vergroten van bewegingsvrijheid en het scheppen van voorwaarden om beter te kunnen bewegen in het dagelijks leven.

Sportfysiotherapie

Een sportfysiotherapeut richt zich met name op onderzoek en behandeling bij sport gerelateerde klachten. Een Master geschoolde sportfysiotherapeut maakt gebruik van o.a. het complexe dynamische systeem theorie waarbij verschillende elementen tijdens de beweging elkaar kunnen beïnvloeden. Tijdens de trainingen maken we gebruik van de trainingsmethode van Frans Bosch Systems.

Artrose-knie-heup-fysiotherapiebergen-2

Artrose

Artrose is de meest voorkomende aandoening van het houding- en bewegingsapparaat, waarbij de heup en de knie tot de meest voorkomende lokalisaties behoren. Kenmerkend is een langzaam en wisselend progressief verlies van gewrichtskraakbeen wat kan resulteren in pijn en stijfheid van het gewricht. De klachten zijn het ergst wanneer u na een tijdje liggen of zitten weer in beweging komt.  

Schouderklachten-behandelen-fysiotherapiebergen

Schouderklachten

Bij meer dan de helft van schouderklachten die binnen Nederland worden gezien in de eerstelijn is er sprake van een subacromiaal Pijn Syndroom (SAPS). Hierbij ligt de bron van de pijn in een pees, kapsel of slijmbeurs in de ruimte tussen schouderdak en schouderkop die we als subacromiale ruimte benoemen. In de meeste gevallen bevinden de pijnklachten zich in de bovenarm, nek en schouderblad regio. 

Oncologie_behandeling-fysiotherapiebergen

Oncologie Fysiotherapie 

Tijdens de behandeling van kanker heeft bewegen vaak geen prioriteit. De operaties, bestralingen en/of chemo vergen veel van het lichaam en de algehele conditie neemt aanzienlijk af. Naast vermoeidheid, pijn en andere medische klachten is er ook vaak sprake van psycho-sociale problematiek: angst voor terugkeer van de kanker, onzekerheid over je lichaam en gevoel van geen controle over je lichamelijk functioneren te hebben.

Oedeemfysiotherapie

Oedeemtherapie is een vorm van fysiotherapie welke gericht is op het afvoeren van oedeem. Oedeem is een abnormale ophoping van vocht in het weefsel als gevolg van een verstoord evenwicht tussen aan- en afvoer van vocht. Er zijn verschillende vormen van oedeem, afhankelijk van de oorzaak. Eén van de vormen van oedeem is lymfoedeem.

Geriatrie Fysiotherapie

 De geriatrie fysiotherapeut is gespecialiseerd in de kwetsbare groep ouderen met complexe problematiek. Ze is betrokken bij zowel het zoeken van de oorzaak van de mobiliteitsproblemen, als bij de preventie, behandeling en begeleiding ervan. Hierbij gaat het zowel om functiebehoud als om functieherstel. Tevens bieden we fysiotherapie aan huis en geven we valtraining.

valtraining-preventie-bergen-fysiotherapie

Valpreventie

Het risico om te vallen neemt toe naarmate we ouder worden; zo heeft een 65-plusser 30% risico om te vallen. Bij een 80-plusser is dit al opgelopen tot 50%. Gelukkig is er iets aan te doen. Wij richten ons op het voorkomen van een val, door middel van balans- en evenwichtstrainingen. Maar er wordt ook aandacht besteed aan hoe weer op te staan, valtechnieken, het leren neerkomen en de impact van een val verkleinen, waardoor er minder risico is op (zwaar) letsel.

manuele-therapie

Medisch Fitness

We bieden verschilde medische fitness programma’s. Medische fitness onderscheidt zich door een specifiek behandelplan die gericht is op uw hulpvraag en aandoening. Zoals bij COPD klachten, de ziekte van Parkinson en Hart en vaatziekten. De begeleiding van deze groepen wordt verzorgt door gespecialiseerde fysiotherapeuten die tevens aangesloten zijn bij verschilde netwerken zoals bij ParkinsonNet en netwerk Longen.

 

manuele-therapie

Echografie

Echografie is een beeldvormend onderzoek dat gebruikt wordt in het onderzoek naar de oorzaak van pijnklachten van bijvoorbeeld pezen (calcificaties), spieren en gewrichten. De fysiotherapeut gebruikt de techniek als aanvullend onderzoek naast het reguliere lichamelijk onderzoek. Ook kan echografie worden toegepast bij tussentijdse evaluaties en metingen. 

manuele-therapie

Shockwave Therapie

De fysiotherapeut kan shockwave therapie inzetten bij verschillende peesblessures. Shockwave therapie stimuleert de zelfhelende werking van het lichaam. Dit komt door het toedienen van de hoogenergetische golven die u met het apparaat voor shockwave therapie afgeeft. Daarom is het ook belangrijk om naast shockwave ook oefentherapie te starten. 

manuele-therapie

Dry Needling

Dry Needling is gericht op de behandeling van musculaire (spier) gerelateerde klachten. Hierbij onderzoekt de fysiotherapeut actieve en latente myofasciale triggerpoints. Door middel van een acupunctuurnaaldje worden de actieve triggerpoints aangeprikt. Deze techniek is toepasbaar bij zowel acute als chronische klachten.