• Kennis delen

  Het feit dat er steeds meer specialisten en daarmee specialismen in de praktijk zijn, vraagt om het delen van deze kennis met collega’s. Dit zorgt er niet alleen voor dat alle fysiotherapeuten weer hun kennis opgefrist hebben en up-to-date zijn, maar ook de front-office collega’s zijn op deze manier op de hoogte van de vernieuwingen. Wel zo fijn indien er telefonisch vragen komen over de verschillende onderwerpen.

  Eerder nam Jelle ons mee in de ontwikkelingen op het gebied van motorisch leren. Een onderwerp dat naadloos aansluit op ons vak, waarin we steeds meer in de oefenzaal te vinden zijn. 

  Deze keer was het de beurt aan Elke, zij heeft in maart 2021 de opleiding tot Leefstijl Coach afgerond aan de Breederode Hogeschool. Elke heeft ons meegenomen in wat het traject met een Leefstijl Coach precies inhoudt en wat de onderwerpen zijn waar de focus op ligt.

  De verschillende onderwerpen zijn:

  -Voeding

  -Slaap

  -Stress

  -Bewegen

  Daarnaast is aan bod gekomen hoe een coach te werk gaat. Dit verschilt namelijk wel degelijk van het werk als fysiotherapeut. Als coach ben je in gesprek, maak je doelen, passeren dillema’s de revue en worden kansen/mogelijkheden in het licht gezet. Verschillende middelen, modellen en technieken kunnen bijdragen aan het vormen van een plan. Ook is er veel aandacht voor de retentie van verandering, hoe zorg je er voor dat men een doorgemaakte aanpassing van leefstijl vol kunnen houden en niet terugvallen in oude patronen?

  Door het delen van informatie rondom leefstijl coaching weten collega’s precies wat het traject inhoud en wanneer ze iemand zouden kunnen doorverwijzen.