Adres en Route

Openingstijden

Revalidatietraining

Sportfysiotherapie-bergen-NH

Revalidatietraining is erop gericht iemand met een blessure of na een operatie te helpen reïntegreren in zijn of haar sociale en maatschappelijke leefomgeving. Ook hoort het hervatten van sportbeoefening op professioneel of recreatie niveau hierbij. Uitgangspunt is om bestaande beperkingen zoveel mogelijk op te heffen door te werken aan de grond motorische eigenschappen, zoals stabiliteit, kracht, conditie en mobiliteit. 

Voor wie?

  • Na een operatie waarbij een prothese is geplaatst. Hierbij zijn meestal de eerste bezoeken aan huis. Daarna gaat u verder revalideren in de praktijk en de oefenruimte.
  • Zware blessure (peesrupturen b.v. schouder, fracturen conservatief of operatief en ander traumaletsel) We adviseren om complexe schouderrevalidatie te volgen bij één van onze schoudertherapeuten.
  • Voorste kruisband letsel (voor of na de operatie). We adviseren deze revalidatie te volgen bij één van onze sportfysiotherapeuten. Bij sporters (voetbal, tennis, hockey) trainen we in een later stadia op het kunstgrasveld bij vv bergen om zo sportspecifiek mogelijk te kunnen trainen.
  • Neurologische aandoeningen (CVA, dwarslaesie)
  • e.d.

Wanneer? 

Voor de operatie en na de operatie. In de voorfase is het doel de conditie en spierkracht zo optimaal mogelijk te houden. Ook geven we advies over krukgebruik en beloop van herstel. Na de operatie komen we bij u thuis behandelen om vervolgens weer de transfer naar de praktijk te maken. 

Om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn vragen wij om de verwijzing van de arts. 

Iedere fysiotherapeut heeft zijn specialisatie. Daarom maken we samen met u de keuze bij wie u terecht komt. 

Onze diversiteit aan specialistisch aanbod verhoogt de kwaliteit van onze zorg. Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen?