• Sportblessures bij Kinderen

  • Gezien de toename van sportblessures bij kinderen, de samenwerking met voetbal vereniging Bergen, de vraag naar gespecialiseerde fysiotherapeuten en onze eigen motivatie verdiepen we ons in het onderwerp sportblessures bij kinderen (leeftijd 6-18). Hier wordt ingegaan op het behandelen van groei gerelateerde blessures, zoals groeipijn aan de hiel of overbelasting van de knie en de knieschijf.

    De klachten die deze blessures veroorzaken hoeven geen blijvende schade aan te richten. Daarbij speelt de fysiotherapeut een belangrijke rol. Kinderen brengen het niet op om stil te zitten, of om weken- of maandenlang geduldig en trouw een oefening uit te voeren, ook al is dat in hun eigen belang. Ze zijn in de groei, barsten van de energie en hebben in het algemeen geen of weinig ervaring met blessures en de pijn die daarmee samengaat.

    Toch is het belangrijk dat ze het nut inzien van bepaalde oefeningen, of een periode van aangepast sporten of zelfs gedwongen rust, juist omdat ze nog groeien en een verwaarloosde sportblessure blijvende lichamelijke gevolgen voor ze kan hebben. Daarbij is ook de samenwerking tussen fysiotherapeut, ouders en kind zeer belangrijk.