Adres en Route

Openingstijden

WhatsApp

Klik om met ons te Appen

Bel ons

Bel onze assistente: 072-5816700 of 06-1986 6777

Afspraak maken

Vul het contactformulier in

UW FYSIOTHERAPEUT IN BERGEN

Welkom bij Fysiotherapie Bergen

Wij vinden het belangrijk dat u ook in deze tijd snel en goed geholpen wordt. Iedere (Master) fysiotherapeut heeft daarom zijn interesse en specialisatie waardoor u de beste kwalitatieve zorg krijgt. Onze behandelingen zijn gebaseerd op evidence – based medicine gedachten. Dat houdt in dat we onze behandelplannen opstellen vanuit uw hulpvraag, onze ervaring en wetenschappelijke bewijzen.

Aangesloten bij alle zorgverzekeraars

Gratis en ruime parkeerplaatsen

De modernste fitness apparatuur

Echografie en shockwave therapie

Verschillende medische fitness programma’s

Aangesloten bij diverse netwerken uit de regio

Doordeweeks telefonisch bereikbaar van 8:30 tot 16:00

Specialisaties & Werkwijze

manuele-therapie

Manuele Therapie

Onze manueel therapeuten behandelen in de meeste gevallen wervelkolom gerelateerde klachten, zoals nek en lage rugklachten. Een manuele therapeut onderscheidt zich door diagnostiek en verschillende mobilisatie technieken. Het doel van mobiliseren of manipuleren is gericht op het vergroten van bewegingsvrijheid en het scheppen van voorwaarden om beter te kunnen bewegen in het dagelijks leven.

Sportfysiotherapie

Een sportfysiotherapeut richt zich met name op onderzoek en behandeling bij sport gerelateerde klachten. Een Master geschoolde sportfysiotherapeut maakt gebruik van o.a. het complexe dynamische systeem theorie waarbij verschillende elementen tijdens de beweging elkaar kunnen beïnvloeden. Tijdens de trainingen maken we gebruik van de trainingsmethode van Frans Bosch Systems.

Geriatrie Fysiotherapie

 De geriatrie fysiotherapeut is gespecialiseerd in de kwetsbare groep ouderen met complexe problematiek. Ze is betrokken bij zowel het zoeken van de oorzaak van de mobiliteitsproblemen, als bij de preventie, behandeling en begeleiding ervan. Hierbij gaat het zowel om functiebehoud als om functieherstel. Tevens bieden we fysiotherapie aan huis en geven we valtraining.

manuele-therapie

Echografie

Echografie is een beeldvormend onderzoek dat gebruikt wordt in het onderzoek naar de oorzaak van pijnklachten van bijvoorbeeld pezen (calcificaties), spieren en gewrichten. De fysiotherapeut gebruikt de techniek als aanvullend onderzoek naast het reguliere lichamelijk onderzoek. Ook kan echografie worden toegepast bij tussentijdse evaluaties en metingen. 

manuele-therapie

Shockwave Therapie

De fysiotherapeut kan shockwave therapie inzetten bij verschillende peesblessures. Shockwave therapie stimuleert de zelfhelende werking van het lichaam. Dit komt door het toedienen van de hoogenergetische golven die u met het apparaat voor shockwave therapie afgeeft. Daarom is het ook belangrijk om naast shockwave ook oefentherapie te starten. 

manuele-therapie

Dry Needling

Dry Needling is gericht op de behandeling van musculaire (spier) gerelateerde klachten. Hierbij onderzoekt de fysiotherapeut actieve en latente myofasciale triggerpoints. Door middel van een acupunctuurnaaldje worden de actieve triggerpoints aangeprikt. Deze techniek is toepasbaar bij zowel acute als chronische klachten.

Oedeemfysiotherapie

Oedeemtherapie is een vorm van fysiotherapie welke gericht is op het afvoeren van oedeem. Oedeem is een abnormale ophoping van vocht in het weefsel als gevolg van een verstoord evenwicht tussen aan- en afvoer van vocht. Er zijn verschillende vormen van oedeem, afhankelijk van de oorzaak. Eén van de vormen van oedeem is lymfoedeem.

manuele-therapie

Oncologie Fysiotherapie 

Tijdens de behandeling van kanker heeft bewegen vaak geen prioriteit. De operaties, bestralingen en/of chemo vergen veel van het lichaam en de algehele conditie neemt aanzienlijk af. Naast vermoeidheid, pijn en andere medische klachten is er ook vaak sprake van psycho-sociale problematiek: angst voor terugkeer van de kanker, onzekerheid over je lichaam en gevoel van geen controle over je lichamelijk functioneren te hebben.

manuele-therapie

Medisch Fitness

We bieden verschilde medische fitness programma’s. Medische fitness onderscheidt zich door een specifiek behandelplan die gericht is op uw hulpvraag en aandoening. Zoals bij COPD klachten, de ziekte van Parkinson en Hart en vaatziekten. De begeleiding van deze groepen wordt verzorgt door gespecialiseerde fysiotherapeuten die tevens aangesloten zijn bij verschilde netwerken zoals bij ParkinsonNet en netwerk Longen.

 

fysiotherapiebergen-noord-holland