• Meest voorkomende voetbalblessures

  • Voetbal is de sport die veel wordt beoefend en zeer gelieft is. Toch zijn er elk jaar weer veel voetbalblessures. In 2014 ontstonden er een miljoen veldvoetbalblessures; ongeveer 22% van het totaal aantal sportblessures. In bijna alle gevallen (87%) ontstond zo’n blessure acuut. Vier op de vijf blessures was een blessure aan het been. In 2006-2014 was het risico op een veldvoetbalblessure groot: per 1.000 uur voetballen liepen voetballers 5,1 blessures op.

    Ruim de helft van alle blessures had medische behandeling nodig. Dat is bijna een derde van alle sportblessures die op de Spoedeisende Hulp (SEH)-afdeling werden behandeld. 51% van de blessures die medische behandeling nodig hadden, werd opgelopen door de jeugd jonger dan 17 jaar. Veel voorkomende blessures zijn enkel 26% knie 21% en heup/ bovenbeenblessures 19%.

    Omdat we een goede samenwerking hebben met v.v. Bergen en dus veel voetbalblessures zien in de praktijk houden we ons bezig met de nieuwste inzichten. Op de KNVB campus in Zeist volgen wij onze na-scholing.