Adres en Route

Openingstijden

Wereldkankerdag 2024

4 februari is het Wereldkankerdag, een dag waarop wereldwijd aandacht wordt besteed aan de impact van kanker. Het thema dit jaar is ‘Verder leven met kanker’. Op dit moment leven 850.000 mensen in Nederland met de gevolgen van deze ziekte. Kanker zet je wereld volledig op z’n kop. Het heeft gevolgen voor jou en je dagelijks leven. Voor jou als patiënt, maar ook voor de mensen om je heen. Niet alleen tijdens de behandeling, maar ook daarna kan het lastig zijn om de draad weer op te pakken.

Nederland telt vele organisaties die mensen met kanker zorg en ondersteuning bieden tijdens de behandeling en bij het proces daarna. Op en rond Wereldkankerdag kun je met dit aanbod kennismaken. Kijk op www.kanker.nl/agenda voor de verschillende activiteiten die worden aangeboden.

In de regio Noord-Holland Noord hebben wij als gespecialiseerde zorgverleners onze krachten gebundeld in het Netwerk Oncologie. Vanuit verschillende invalshoeken bieden we behandeling, ondersteuning en begeleiding tijdens en na de behandeling van kanker.

Meer weten over het Netwerk Oncologie? Kijk op www.netwerkoncologie.bnw.nl